Over Focel

Fotoclub Focel te Elst bestaat officieel sinds september 1986 en is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen (BNAFV). De doelstelling van onze vereniging is het stimuleren van de amateurfotografie om zo de leden nieuwe impulsen te geven, waarmee zij hun hobby verder kunnen uitbouwen.

Wij doen dat onder andere op onze clubavonden waar lezingen, werkbesprekingen en workshops worden gehouden. Het programma is zodanig samengesteld dat vele facetten van de fotografie aan de orde komen. Elk jaar vindt een uitwisseling plaats tussen onze club en een andere fotoclub uit de omgeving. Per jaar houdt onze vereniging ongeveer 16 bijeenkomsten op de donderdagavond. Onderdeel van ons programma is het bespreken en bekritiseren van eigen werk. Het spreekt vanzelf dat dit onderdeel bedoeld is om via opbouwende kritiek iets van elkaar te leren. Zowel beginners als gevorderden kunnen op deze wijze met elkaar van gedachten wisselen over de creatieve en technische aspecten van de fotografie. Gezelligheid is daarbij essentieel.

Ieder jaar organiseert Focel een expositie met eigen fotowerk van haar leden. Deze expositie wordt goed bezocht en is voor de leden een belangrijke stimulans. Tevens neemt Focel deel aan een aantal activiteiten van de BNAFV, waaronder de bondsfotowedstrijd.

Het fotowerk van de leden bestaat uit analoog en digitaal, dia’s en afdrukken in kleur of zwart-wit.

12904814