Activiteiten

Expositie voorjaar 2024

In dit voorjaar exposeren de clubleden voor een tweede keer bij Huisartsenpraktijk Corsten en Kleerekooper. De getoonde foto’s is een serie door de leden gemaakte foto’s uit 2023.

Voor meer informatie, check de aparte pagina over de expositie.

Spreekwoorden en gezegden

In februari was het thema tijdens een van de clubavonden Spreekwoorden en gezegden. Verschillende spreekwoorden passeerden de revue.

De aanwezige clubleden mochten raden welk spreekwoord of gezegde was vastgelegd.

Hans – 08-02-2024
Voor een appel en een ei

Fotowedstrijd Najaar 2023

Twee keer per jaar organiseert de club een fotowedstrijd. In het najaar levert een lid een foto uitgeprint op papier in.
Op 16 november was de wedstrijd en het thema was VRIJ. Aan de foto was één voorwaarde verbonden: De foto moet dit jaar gemaakt zijn.

Zie hiernaast de prijswinnende foto. De top 5 staat op een speciale pagina

Mens en Emotie

De mens kan op verschillende manieren zijn of haar emotie laten zien. De mens kan blij zijn maar de mens kan ook verdrietig zijn. Ook kan de mens geconcentreerd, nieuwsgierig kijken.,

Al dit soort emoties komen langs in de serie foto’s die vanavond tijdens de clubavond de revue passeren.

Ruud 19-10-2023
Voorstelling balletschool

Kleur vs Zwart/Wit

De leden hebben twee identieke foto’s ingestuurd: een foto in kleur en een foto in zwart/wit. Er passeren landschapfoto’s maar ook foto’s met mensen of met dieren.

Bij de omzetting van kleur naar zwart/wit kwamen er soms verrassende foto’s uit waarbij ‘onzichtbare’ objecten opeens zichtbaar werden.


Marja 21-09-2023
Kleur vs Zwart/Wit

Opening seizoen 2022-2023

Op 2 en 3 september werd in Park Lingezegen (Elst) het evenement Concours Hippique georganiseerd. Twee dagen lang streden ruiters met hun paarden in diverse disciplines om de eer.

Een aantal leden trokken naar het evenement om de aanwezige ruiters en de paarden op de foto’s te zetten

Jeroen 02-09-2023
Concours Hippique

Afsluiting seizoen 2022-2023

Op 29 juni jl. hebben we het fotoseizoen 2022-2023 afgesloten. Bij Park Lingezegen is gestart met een uurtje fotograferen. Aansluitend hebben wij café In de Ommelanden in het centrum van Elst nog even heerlijk geborreld.

Begin september wordt het nieuwe seizoen weer opgestart. Er staat dan een fotografische activiteit in de buurt op het programma.

Yolanda 29-06-2023
Slak in het park

Fotoclub Focel wint RDF 2023

Fotoclub Focel heeft de eerste prijs gewonnen in de regionale digitale fotowedstrijd. Focel heeft dit jaar gekozen voor het thema “Portret met negatieve ruimte”. Hierbij wordt een persoon zo geportretteerd dat deze omringd worden door een negatieve (lege) ruimte. Fotoclub Focel heeft in aanloop naar de wedstrijd verschillende fotosessies georganiseerd. Zo zijn we lerende wijs tot een samenhangende serie foto’s gekomen die door de vakjury als winnende is beoordeeld. Zie ook pagina.

Bijdrage RDF 2023

Bezoek Gallerij Aaldering

Op 20 mei en 3 juni jl. zijn een aantal clubleden afgereisd naar Brummen om een bezoek te brengen aan Gallerij Aaldering. Deze showroom, bestaande uit vier verdiepingen, staat vol klassieke en moderne auto’s.
Hier konden wij als fotoclub naar hartenlust rondlopen en de aanwezige auto’s vastleggen.

Jeroen 03-06-23
Bezoek Gallerij Aaldering